АСЦЕНДЕНТЪТ

Асцендентът показва точния градус от зодиакалния знак, който изгрява над източния хоризонт по време на вашето раждане.

Знака на Асцендента или планета, близо до върха на 1-ви дом показва нещо важно и същностно за вас самите, често описват как ви виждат другите и тяхното първо впечатление за вас. Те показват също преживяванията по време на вашето раждане, начина, по който навлизате в определени ситуации в живота и въздействието ви в света и с околните. Знака на Асцендента подчертава характеристиките на Слънчевия ви знак. Посредством Асцендента вие стигате до вашата същност, дадена от слънчевия ви знак.

Асцендента, управителя на Асцендента (планетата, която се свързва със знака на Асцендента) и слънчевия знак описват вашия външен вид и маниер на изразяване. Чрез Асцендента (знака на върха на 1-ви дом от наталната карта) откривате себе си, а Десцендента (7-ми дом) е онова, което другите намират във вас. Позицията по дом на планетата, управител на Асцендента показва областта от живота, където се проявява най-силно енергията ви, а положението по знак показва как се справяте с тази енергия.

Асцендент в Овен ♈

Вие сте активни и непринудени, имате енергична походка, лесно се гневите и често действате смело и прибързано. Инициативни сте и обичате да спортувате, като всичко това зависи от разположението на Марс – например ако Марс е във воден знак тези характеристики се смекчават. Ръста не е висок, освен в случаите, когато Юпитер или Меркурий се намира във вашия 1-ви дом, косите често са по-къси, имате характерни веждите и обло чело, движенията са бързи, погледа остър. При мъжете челюстта е масивна, а косата стърчи нагоре. В косите на жените често се среща червения нюанс.

Разположението по дом и знак на Марс като управител на знака Овен, аспектите му с други планети, както и планетите, разположени в 1-ви дом ще покаже повече относно вашата нагласа, характер и темперамент.

Асцендент в Телец ♉

Вие сте средни на ръст, освен ако няма някоя планета в 1-ви дом като Юпитер или Меркурий, която да даде издължаване на формите. Походката ви е бавна и спокойна. Имате красиви устни. Тялото ви е здраво и солидно, склонно към напълняване, а в някои случаи фино и изваяно. Косите на жените са добре поддържани.

Вие сте бавни и последователни, не обичате да бързате. Вероятно е да проявите финансови интереси в начинанията си, за да подсигурите бъдещето си като положението на Венера във вашата карта ще покаже каква е амбициозността ви.

Асцендент в Близнаци ♊

Вие сте общителни, любознателни и дори любопитни. Обичате да четете книги и да пътувате. Хората с асцендент Близнаци са предимно високи, имат живи очи и обичат да жестикулират докато разговарят. При силен Меркурий във вашата карта бихте могли да се занимавате в областта на търговията, логистиката, писателска или друга дейност по Меркурий.

Разположението по дом и знак на Меркурий като управител на знака Близнаци, аспектите му с други планети, както и планетите, разположени в 1-ви дом ще покаже повече относно вашата нагласа, характер и темперамент.

Асцендент в Рак ♋

Вие сте емоционални и чувствителни, склонни да помагате. Този асцендент дава пълнота на фигурата, закръглено лице и мекота в погледа. Очите са водни. Вие сте чувствителни и състрадателни. Обичате домашния уют.

Разположението по дом и знак на Луната като управител на знака Рак, аспектите ѝ с други планети, както и планетите, разположени в 1-ви дом ще покаже повече относно вашата нагласа, характер и темперамент.

Асцендент в Лъв ♌

Вие сте горди и самоуверени. Държите да изглеждате бляскаво и винаги готови за малко драматизъм. Готови сте да дадете от себе си много топлота и любов, очаквайки в замяна признателност и „аплодисменти”. С асцендент Лъв търсите одобрение и възхищение от другите. Обичате да се забавлявате и дори да влизате в рискови начинания.

Разположението по дом и знак на Слънцето като управител на знака Лъв, аспектите му с други планети, както и планетите, разположени в 1-ви дом ще покаже повече относно вашата нагласа, характер и темперамент.

Асцендент в Дева ♍

Обичате да сте полезни и продуктивни, като успявате да сложите всичко в ред. Вие сте критични и склонни да полагате грижи за вашето физическо тяло и здраве. Имате спретнат външен вид, младолики черти, тънки устни и нисък ръст, като тялото ви е живо и подвижно.

Разположението по дом и знак на Меркурий като управител на знака Дева, аспектите му с други планети, както и планетите, разположени в 1-ви дом ще покаже повече относно вашата нагласа, характер и темперамент.

Асцендент във Везни ♎

Вие сте колебливи и нерешителни, мили и внимателни към другите. Поведението ви е изискано и учтиво. Свързвате се с другите посредством изграждане на междуличностната връзка. За вас е важно да имате партньор до себе си, така не губите енергия и чувството за посока. При хармонични аспекти на Венера и ако е добре поставена в картата, проявявате интерес към изкуствата. Излъчвате физически чар и имате хармонични пропорции, но с течение на времето сте склонни към натрупване на тегло, затова внимавайте със сладките изкушения.

Разположението по дом и знак на Венера като управител на знака Везни, аспектите ѝ с други планети, както и планетите, разположени в 1-ви дом ще покаже повече относно вашата нагласа, характер и темперамент.

Асцендент в Скорпион ♏

Асцендент Скорпион дава проницателност, пронизващ поглед, понякога пъстри очи, а при жените – често изрусени коси. С асцендент скорпион вашата емоционалност и интуиция са силни, а някои от вас е възможно да проявяват отмъстителност и ревнивост, но това зависи също и от разположението то по дом и знак на Плутон и особено на Марс като управители на знака Скорпион.

Асцендент в Стрелец ♐

Вие сте любознателни, обичате да пътувате и изследвате света. Този знак дава веселост на характера и излъчване на оптимизъм, удължено лице, висок ръст и широк ханш, при някои хора са възможни проблеми с теглото. 

Разположението по дом и знак на Юпитер като управител на знака Стрелец, аспектите му с други планети, както и планетите, разположени в 1-ви дом ще покаже повече относно вашата нагласа, характер и темперамент.

Асцендент в Козирог ♑

Вие сте колебливи и предпазливо планирате живота си. Излъчвате строгост и жилавост, но вътрешно сте силно емоционални към партньора и семейството. Имате отличителна костна структура на лицето, слабо телосложението и невисок ръст. Възможен е някакъв видим проблем със зъбите.Въпросите, свързани с работата ще са на преден план за вас.

Разположението по дом и знак на Сатурн като управител на знака Козирог, аспектите му с други планети, както и планетите, разположени в 1-ви дом ще покаже повече относно вашата нагласа, характер и темперамент.

Асцендент във Водолей ♒

Вие сте приветливи и магнетични, приятелски настроени и безпристрастни. Някои от вас изглеждат странни и нестандартни с поведението си или външния вид в очите на околните. Вие сте носители на новото и различното. Обикновено имате едро телосложение, но предимно слаба фигура и издължени крайници. Походката ви е хаотична и бърза. За вас приятелите са важни и темата за приятелите най-много ви вълнува.

Разположението по дом и знак на Уран и Сатурн като управители на знака Водолей, аспектите им с други планети, както и планетите, разположени в 1-ви дом ще покаже повече относно вашата нагласа, характер и темперамент.

Асцендент в Риби ♓

Вие сте състрадателни и емоционални, склонни да помагате. Притежавате силно въображение и сте идеалисти, което може да ви провокира да бъдете осъдителни към другите. Често е възможно да се чувствате объркани, неразбрани и да изпадате в положение на „жертва”. Външния ви вид не е толкова строго определен както при другите знаци. По-скоро този знак дава замечтаност, понякога блуждаещ поглед. Очите са големи и влажни. Походката е тиха и плавна. Разположението по дом и знак на Нептун и Юпитер като управители на знака Риби, аспектите им с други планети, както и планетите, разположени в 1-ви дом ще покаже повече относно вашата нагласа, характер и темперамент.

Natal Chart

Натална карта – съставяне и тълкуване

Автор на публикацията: admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

70 + = 75