ВЕНЕРА

Астрономия ♀

Венера е втората планета от Слънчевата система с размери близки на тези на Земята. Атмосферата ѝ е силно отровна за човека като съдържа предимно въглероден диоксид. За разлика от останалите планети, които се движат от запад на изток, Венера (другата такава планета е Уран), се движи от изток на запад. По този начин тя извършва едно пълно завъртане за 243 земни дни. Атмосферата е много тънка, поради което температурата на повърхността ѝ достига до 470 ⁰С. Атмосферата ѝ е съставена от много пластове с различна температура. Венера няма спътници. Наричана е Зорница или Вечерница, защото предшества изгрева и е първата светла звезда при залеза. 

Митология ♀

В гръцката митология Афродита, се ражда от снежно бяла пяна, образувана от попадналата в морето капка кръв на Уран, ранен от сина си Кронос (Сатурн). Това се случило близо до остров Китера, а морските вълни я отнесли до остров Кипър, след което се озовала в Олимп. Кипър е известен като острова на Афродита.

Афродита е богинята на любовта и красотата, която винаги помага на влюбените. Тя е омъжена за Хефест, куцият и грозен бог-ковач, който изработвал красиви златни накити за нея. Този брак според гръцката митология е бил на шега като тя му изневерявала. Тя често се влюбвала като успяла да обикне дори смъртен – троянския герой Анхиз, когото дарила със син, Еней. Но голямата ѝ любов бил Арес. Като цяло тя не е майчински настроена. Афродита винаги е провокирала прелюбодейството между хората. Другия ѝ син Ерос сразявал със стрели избраните от нея жертви, хора, които нарушават обета си към някого. Тя е суетна и завистлива като символизира абсолютната любов и уважение към самия себе си.

Римляните лесно приели гръцките божества и ги съхранили в творбите си. Римското име на Афродита е Венера.

Астрология ♀

Глифа на Венера прилича на ръчно огледало ♀.  Тя е владетеля на два знака – Телец и Везни.

Венера показва онова, което ни помага да придобием добро самочувствие и лично удовлетворение. Позицията на Венера по знак показва какво ценим и харесваме най-много, както и нашите очаквания за любимия човек. Позицията ѝ по дом в рождената карта показва областта от живота, която ни радва и ни кара да чувстваме удовлетворение, показва областта, където притежаваме потенциален творчески талант. Аспектите на Венера влияят върху качествата и природата на онова, което ценим и харесваме, определят нашите таланти и показват естеството на нашите връзки.  

Ретроградна Венера в рождената карта свързваме с някакво стеснение в общуването. 

ВЕНЕРА В ДОМОВЕТЕ

Разположението на Венера в домовете на вашата натална карта можете да изчислите като съставите личен рожден хороскоп в меню НАТАЛНА КАРТА

Венера в 1 дом

Вие сте чаровни, пленителни и дружелюбни. Склонни сте към формиране на стабилна и дълготрайна връзка. Тази позиция на Венера дава успех в живота, като разбира се трябва да се вземе в предвид разположението ѝ по знак и нейните аспекти.

Венера в 2 дом

Имате интересен подход как да печелите парите си. Обичате да се обграждате с красиви неща.

Венера в 3 дом

Чрез знанието и контактите с външния свят вие се чувствате силни и удовлетворени. Обичате да четете книги. Някои от вас притежават литературни таланти. Успявате да изградите добри взаимоотношения с братя, сестри и/или роднини. Вие ще изразявате качествата на Венера в контакта си с външния свят в зависимост от знака, в който попада.

Венера в 4 дом

Това, което би ви удовлетворило силно е да живеете в красива къща и хармонична домашна обстановка. Получавали сте много любов и хармония от родителите си.

Венера в 5 дом

Вие излъчвате неустоим чар. Вероятно притежавате талант в областта изкуството. Обичате децата и ще бъдете добър родител. Възможни са и печалби от спекулации или хазартни дейности, но в зависимост от аспектите на Венера.

Венера в 6 дом

Успявате да внесете хармония в работната среда. Склонни сте към работохолизъм. Грижата за здравето и тялото е важна за вас. Допълнителна окраска дава знака, в който се намира Венера.

Венера в 7 дом

Вие сте дипломатични. Стремите се към хармонични отношения и добра партньорска връзка.

Венера в 8 дом

Венера в 8 дом би могла да ви донесе успех и печалба от завещания и наследство, или чрез застраховки и банкови заеми като трябва да бъдете внимателни относно всякакви рискови ситуации.

Венера в 9 дом

Пътешествията и любовта към философията ви дава необходимия вътрешен мир и хармония. Успявате да вдъхновявате хората около себе си с идеите си.

Венера в 10 дом

Вие сте винаги спретнати и елегантни. За вас е важна професионалната кариера и добрата работна атмосфера. Успявате да внесете хармония в работната среда. Възможно е реализация в областта на изкуството, музиката, шоу-бизнеса.

Венера в 11 дом

Вие имате много приятели и цените добрата атмосфера. Партньора в живота ви трябва да е преди всичко приятел и човек, с който разговорите са интересни, а споделеното време – приятно.

Венера в 12 дом

Обичате често да оставате сами със себе си. Имате различни нестандартни или окултни интереси.Търсите идеалния партньор, който да ви даде безкрайната любов.   

ВЕНЕРА В ЗНАЦИТЕ

Разположението на Венера в знаците на вашата натална карта можете да изчислите като съставите личен рожден хороскоп в меню НАТАЛНА КАРТА

Венера в Овен

Вие сте инициативни и самоуверени, откровени в чувствата си. Склонни сте на необмислени постъпки.

Венера в Телец

Вие цените материалния комфорт и красивите неща. Имате възможност да печелите добре чрез собствените си усилия.

Венера в Близнаци

Вие сте красноречиви и забавни. Учите с голяма лекота (зависи и от аспектите на Венера). Имате голяма нужда от разнообразие в живота. Нуждаете се от интелектуален и интересен партньор.

Венера в Рак

Вие сте възприемчиви и зависими, грижовни, но често склонни на непостоянство в чувствата. Обичате домашния уют и сте прекрасни домакини.

Венера в Лъв

Вие сте лоялни в любовта и щедри в изразяването на чувствата. Вашите емоции и чувства излъчват драматизъм и ентусиазъм.

Венера в Дева

Вие сте скромни и конкретни в изразяването на чувствата и емоциите. Имате усет към търговки сделки.

Венера в Везни

Вие се нуждаете от любов и хармонична връзка. Чувствата и емоциите си изразявате с лекота, но това зависи и от разположението на останалите планети в рождената карта.

Венера в Скорпион

Вие сте силно привличани от партньор със скорпионови черти, или просто се увлечени от загадъчното, мистериозното или окултното. Чувствата и емоциите ви са силни и интензивни.

Венера в Стрелец

Възможно е да бъдете привличани от хора с весел характер и оптимистичен дух. Вашата нагласа към любовта е непредубедена. Обичате да се забавлявате, да учите и да пътувате.

Венера в Козирог

Вие сте предпазливи в показването на чувствата си преди да дадете воля на дълбоки си емоции. Склонни сте към меланхолия.

Венера в Водолей

Обичате да общувате с много хора като разговорите са интелектуални и приятелски. В любовта сте оригинални, неконвенционални и понякога дистанцирани.

Венера в Риби

Вие сте чувствителни и състрадателни. Имате нужда от вълшебна и романтична връзка.   

Източници:

НАСА, Лиз Грийн, старогръцки митове и легенди

Автор на публикацията: admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

84 + = 90